Frågor & funderingar

Göra egen björnbärssaft

2015-09-26 19:12 #0 av: IceTee

Jag har tänkt göra egen björnbärssaft då jag intr har någon aning om vad vi ska göra av björnbären annars.
Det jag undrar är om mängden socker. Jag tycker att alla recept har så himla mycket socker i sig. Måste man ha 5-6dl socker per 1L saft? Är det en smaksak eller är det viktigt?

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-26 19:21 #1 av: leemland

Jag tycker det är en smaksak. Lipar Du ska kunna ta bort en fjärdedel eller en tredjedel utan att det ändrar på smaken Lipar Tyvärr så minns jag inte exakt vilken av de de är Galen haha . 
Men testa själv vad du tycker är godast, Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för modellfoto.ifokus.se/ & aupair.ifokus.se/

Anmäl
2015-09-26 19:28 #2 av: Kallaterrier

Det är inte bara en smaksak utan socker fungerar konserverande. tar du mindre socker så tillsätt konserveringsmedel typ Atamon eller förvara  i frysen. Då kan du minska på sockret utan större problem.

Anmäl
2015-09-26 19:55 #3 av: IceTee

Då minskar jag sockret och förvarar i frysen helt enkelt! Tack :D

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.