2015-05-25 23:35 #0 av: Tilde

Här är några av mina tips för att hitta riktiga fynd på loppis och secondhandbutiker.

1. Leta efter ett bra material

Vad du än letar efter (eller råkar hitta) så säkra dig om att det är ett material som är värt att lägga sin tid och sina pengar på. En plastbricka med hack i eller ett skåp i vingligt tunt material kanske inte är det bästa att lägga sin fokus på. Se till att säkra dig om att materialet är hållbart och passar in i den stilen du är ute efter.

2. Haka inte upp dig på detaljer

Färg, handtag, lampskärm och andra "småting" är inget du ska fokusera på. Detta är något som är lätt att ändra på och byta ut. Försök att se bortom den unkna snorgula färgen på byrån och se potentialen i material och form istället.

3. Försök att se bortom objektet

Är du på jakt efter en korg att förvara saker i? Titta inte bort från kökssakerna! Det kan nämligen finnas en gömd skatt i köksavdelningen i form av en serveringsskål eller liknande. Har du hittat en söt leksak men är för "gammal" för att leka med leksaker - kanske kan leksaken bli en fin dekorationsdetalj med hjälp av lite färg? Den där vinkylaren du spanat in men inte har användning för kanske blir en jättefin vas istället. Haka inte upp dig på vad sakerna är gjorda för - du kan göra dem till vad du vill.

4. Priset

Självklart måste priset vara rimligt. Tänk på vad det kostar med möbeln/inredningsdetaljen och alla de verktyg och material du behöver för att göra om den. Är det värt det? Skulle du lika gärna kunna köpa en ny produkt i bättre kvalité som ser likadan ut för en billigare peng? Det är alltid bra att ha en prisgräns i åtanke för varje projekt. Var inte rädd att pruta om priset om du känner att det är orimligt.

5. Kom tillbaka ofta

Hittar du inte det du letar efter kan det vara en bra idé att komma tillbaka då och då allt eftersom affären får in fler och fler saker. Lagret fylls hela tiden på och nya saker kommer ut i butiken - kanske finns något just du letar efter inne i bakrummet och väntar på att få att komma ut på hyllorna?

Happy hunting!